Hello! We would love to get your feedback about our service.
Nu har Malmös första hummusbar öppnat - möt Nazli Moloudi!
thefutureisfemale
thefutureisfemale
5
1040

Nu har Malmös första hummusbar öppnat - möt Nazli Moloudi!

"Jag har varit aktivist så länge jag kan minnas"
5 / 5 2

Nu har Malmös första hummusbar öppnat på Moriska Paviljongen i Malmö. Nazli Moloudi, som är 24 år gammal, är en av de som står bakom konceptet. Nazli har bidragit med ett stort engagemang och hjärta till att förändra och förbättra. 


 

Nazli är uppvuxen i Göteborg och har nu bott i Malmö i 3 månader. Hon har kurdiska rötter och är uppvuxen i en politisk familj med två föräldrar som kämpat för folkets frihet i Iran och Kurdistan. 


"Min uppväxt har format mig mycket som person, och det har fått mig att kämpa för människors frihet och rättigheter på olika sätt. Jag har varit aktivist så länge jag kan minnas." Säger Nazli. 

 

Nazli började arbeta inom restaurangbranschen då hon har en stor kärlek för mat och vin, men även för att miljön inspirerar henne då olika människor samlas under samma tak för att njuta i gott sällskap under en kväll. 

Restaurangbranschen är inte början för Nazli. Tidigare har hon arbetat inom säljbranschen och därefter arbetade hon som studiochef för en fotograferingsstudio i Göteborg och Stockholm. Däremot har restaurangbranschen alltid varit lockande då mat och vin kulturen varit i stort fokus och redan under unga år var intresset för att upptäcka nya typer av ställen stort.

 

" När jag bodde i Stockholm kände jag att det var dags för mig att prova något nytt. Jag började arbeta som servitris och kände direkt att det var precis det jag var ute efter. Jag älskade att få kontakt med gästerna, att käna att de hade det bra; att maten smakade bra, att de fick det vin de sökte efter." Säger Nazli. 

 

 Moriskans Bistro har under en längre tid utgått från samma koncept, men Nazli har kommit in som en frisk vind och nu får vi ta del av något nytt och spännande.


"Vi ville sätta hummusen i fokus och inte bara använda det som ett tillbehör, vilket många andra ställen redan har. Vi vill få människor att äta hummus på ett nytt sätt, med olika goda toppings. Vi har även et helt fantastisk meze meny med smaker från havet och det vegetariska köket. Jag vill få in kulturen och känslan som jag växt upp i och kunna dela maten över bordet med resten av sällskapet" fortsätter Nazli.

 

Moriskans bistro har blivit en plats där alla typer av människor kan känna sig välkomna, oavsett ifall de vill spendera en större summa pengar eller mindre.

 

 

"Jag tror och hoppas på att konceptet då man delar mat med varandra kommer att bli mer vanligt. Jag tror att människor uppskattar och tycker att det är härligt att äta god mat tillsammans.
Jag hoppas på att kärleken för mat från mellanöstern växer!

Negativa trenden generellt i samhället är att klassklyftorna ökar, människor får sämre vilkor, mindre betalt och flyktingar utnyttjas på olika ekonomiska sätt. Jag hoppas dock att detta leder till att arbetarklassen enar sig och kräver de rättigheter som ska vara självklara i ett samhälle. Att vi får en stabil välfärd och skapar ett samhälle där människor kommer i första hand och inte profit.

Trots att vi dagligen kämpar för kvinnans rätt i samhället finns det fortfarande oklarheter, och i olika typer av branscher stöter man ofta på sexism på olika sätt. Därför är det viktigt att lyfta upp kvinnor, oavsett vilken position de har i samhället eller på jobbet. Det är viktigt att vi organiserar oss för att bryta med de sexistiska strukturerna som finns." 

Related Articles